Yumurtasız Kek |
Oğlum 1 yaşına geldiğinde yumurtanın tamamını vermeye
başladım ve bir ay içerisinde üç defa komaya girdi, yapılan testlerde yumurta,
fındık ve ceviz alerjisi olduğu ortaya çıktı, kekin içine genelde besleyici
olsun diye yumurta fındık fıstık koyarken sade, kakaolu, kuru üzümlü kayısılı
kekler yapmaya başladım, üç yaşından sonra yumurta alerjisi kalmadı, artık
yumurtalı yiyecekleri yiyebiliyor
Yumurtasız kek internet sayfamda en çok
tıklanan tariflerden biri, demek ki bu durumdan rahatsız olan ya da yumurta ile
arası iyi olmayan çok insan var, bu tarif çok pratik ve çok lezzetli.
Yumurtasız
Kek
Malzemeler:
2 su
bardağı un
1 su
bardağı süt
1 su
bardağı şeker
½ su
bardağı ayçiçeği yağı
1
portakal kabuğu rendesi
2 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilin
1 su
bardağı kuru üzüm
Yapılışı
Süt ve
şeker bir kapta çırpılır, üzerine yağ, un, şekerli vanilin eklenip karıştırılır
üzüm
10-15 dakika ılık suda ıslanır, suyu süzülür, üzümler una bulanır,
Karışıma
unlanmış üzümler, portakal rendesi konur, karıştırılır
En son
kabartma tozu konur, fazla çırpılmaz, karıştırılır
Önceden
ısıtılmış 180ºC lif fırında 40-45 dakika kadar pişirilir,
Soğuduktan
sonra kalıptan çıkarılıp servis edilir
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder