Fırında Kuzu Tandır |
Misafirinize yada kendinize et ziyafeti yaşatmak istiyorsanız kuzu tandırı denemelisiniz, mum ışığı kadar bir alevde 3-4 saat eti pişirdikten sonra sosunu sürüp fırına vereceksiniz ve tadına doyulmaz bir yemek yiyeceksiniz.
Yanına patates püresi, sebzelerden oluşan bir garnitür ya da pirinç pilavı yapabilirsiniz
Malzemeler:
1 adet kuzu tandır (kuzu kolun üst kısmı)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
*Kuzu tandır düdüklüye konur ve üzerini kapatacak kadar su eklenir
*3-4 saat çok kısık ateşte pişirilir
*Pişen tandır fırına verilecek kaba alınır
* Üzerine tereyağı eritilir salça, ezilmiş sarımsak ve kekik ilave edilip ocaktan alınır.
*Tandırların üzerine bu karışım sürülür, etin piştiği sudanda tepsiye ilave edilir, 30 dakika 180 ˚C de, önceden ısıtılmış fırında pişirilir(pişerken 10 dakikada bir tandırın suyu kaşıkla üzerine gezdirilir)
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder