18 Mayıs 2015 Pazartesi

Fırında Kuzu Tandır

tandır, kuzu tandır, lop et, kuzu fırın, kuzu kapama
Fırında Kuzu Tandır
       Misafirinize yada kendinize et ziyafeti yaşatmak istiyorsanız kuzu tandırı denemelisiniz, mum ışığı kadar bir alevde 3-4 saat eti pişirdikten sonra sosunu sürüp fırına vereceksiniz ve tadına doyulmaz bir yemek yiyeceksiniz. 
       Yanına patates püresi, sebzelerden oluşan bir garnitür ya da pirinç pilavı yapabilirsiniz

Malzemeler:
1 adet kuzu tandır (kuzu kolun üst kısmı)
1 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:
*Kuzu tandır düdüklüye konur ve üzerini kapatacak kadar su eklenir
*3-4 saat çok kısık ateşte pişirilir
*Pişen tandır fırına verilecek kaba alınır
* Üzerine tereyağı eritilir salça, ezilmiş sarımsak ve kekik ilave edilip ocaktan alınır.
*Tandırların üzerine bu karışım sürülür, etin piştiği sudanda tepsiye ilave edilir, 30 dakika 180 ˚C de, önceden ısıtılmış fırında pişirilir(pişerken 10 dakikada bir tandırın suyu kaşıkla üzerine gezdirilir)
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder