Arnavut Ciğeri |
Arnavut ciğerine
genelde tereyağı kullanılmıyormıyor, ama tereyağını denedim deneyeli yok böyle
bir lezzet dedim, lavaş ekmek, bol sumaklı soğan salatası, kızartılmış yada
közlenmiş biber ve ayran eşliğinde harika bir yemek oluyor. Soğuk soğuk
dolaptan keyifle çıkarın ve yiyin, hatta yanına rus salatası ile sandaviç de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo kuzu
ciğeri
Ciğeri bulamak
için un
2-3 tane
patates
Yarım demet
maydanoz
Kızartmak için
ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı
pul biber
2 yemek kaşığı
tereyağı
Yapılışı:
Arnavut Ciğeri |
Doğranmış
kuzu ciğeri yıkanır, iyice suyu alınır, unlanır ve çok kızgın yağda 1-2 dakika
pişirilip çıkarılır
Patatesler
soyulur, normal uzunlamasına ortadan ikiye bölünerek doğranır ve kızartılır
Ciğerle
patates karıştırılır, üzerine maydanoz serpilir
Tereyağı
kızdırılır, ocak kapatıldıktan sonra pul biber atılır, ciğer karışımına
dökülür, tuz serpilir karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder