4 Mayıs 2015 Pazartesi

Arnavut ciğeri

Arnavut Ciğeri
arnavut ciğeri, ciğer kızartması, sakadat, tereyağlı ciğer, kuzu ciğeri yapılışı
Arnavut Ciğeri
         Arnavut ciğerine genelde tereyağı kullanılmıyormıyor, ama tereyağını denedim deneyeli yok böyle bir lezzet dedim, lavaş ekmek, bol sumaklı soğan salatası, kızartılmış yada közlenmiş biber ve ayran eşliğinde harika bir yemek oluyor. Soğuk soğuk dolaptan keyifle çıkarın ve yiyin, hatta yanına rus salatası ile sandaviç de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 kilo kuzu ciğeri
Ciğeri bulamak için un
2-3 tane patates
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için  ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
arnavut ciğeri, ciğer kızartması, sakadat, tereyağlı ciğer, kuzu ciğeri yapılışı
Arnavut Ciğeri

Doğranmış kuzu ciğeri yıkanır, iyice suyu alınır, unlanır ve çok kızgın yağda 1-2 dakika pişirilip çıkarılır
Patatesler soyulur, normal uzunlamasına ortadan ikiye bölünerek doğranır ve kızartılır
Ciğerle patates karıştırılır, üzerine maydanoz serpilir
Tereyağı kızdırılır, ocak kapatıldıktan sonra pul biber atılır, ciğer karışımına dökülür, tuz serpilir karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder