Tepsi Kebabı |
Hatay'ın meşhur tebsi kebabı
Tepsi Kebabı
Malzemeler:
*1 kilo orta yağlı kıyma
*2 baş soğan
*1 demet maydanoz
*2 adet domatesinin rendesi
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Sos ve üstünün süslemesi için:
*1 tatlı kaşığı salça
*1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
*Çok az karabiber
*2 adet patates
*3 adet biber
*2 adet domates
*1 diş sarımsak
Yapılışı:
Soğan ve maydanoz ince ince kıyılır, kıyma, pul biber, karabiber, tuz, domates eklenir,et iyice yoğrulur
Altı yağlanmış bir fırın tepsisinin içine hazırlanan karışım yayılır
Az yağlı bir tavada soyulup doğranan patates hafifçe kızartılır
Kızaran patatesler, biber, domates etin üzerine şekilli olarak dizilir
Bir kaseye salça konur, su ile ezilir,zeytınyağı karabiber tuz ve ezilmiş sarımsak konur, tepsinin üzerine gezdirilerek eklenir
Fırında 40-45 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder