3 Mayıs 2015 Pazar

Ciğer taplaması

ciğer taplaması, ciğer köftesi, ciğer yemeği, kıyma ciğer, sakadat yemekleri

Ciğer Taplaması


Ciğer taplaması

Ciğerle yapılan Bitlis İlimize ait bir yemek, ciğer köfte de deniyor, her yemeği güzelleştiren bir detay vardır ya, bu yemeği güzelleştiren de bence bol tereyağı ve sıcacıkken yemek gerek

Malzemeler:
• 1 koyun karaciğeri 
• 3 su bardağı ince bulgur
• Tuz, karabiber
• 1 tatlı kaşığı fesleğen
• 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
• 3-4 yemek kaşığı tereyağı
• Üzerine serpmek için doğranmış maydanoz


Yapılışı:
Ciğer ince ince kıyılır ya da kıyma makinasında çekilir
Bulgur, tuz, karabiber ve fesleğen ilave edip köfte hamuru haline getirin.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elde yuvarlanır, yassılaştırılır.
Köfteleri 20-25 dakika dinlendirin. Bir tencereye su doldurulur, biraz suya tuz atılır, kaynatılır.
Köfteleri kaynar suda pişirip süzgeçle servis tabağına alınır.
Tereyağı tavada eritilir,ocağı kapattıktan sonra tozbiber eklenir,
Köftelerin üzerine tereyağı gezdirilir,maydanoz serperek sıcak servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder