Ciğer Taplaması |
Ciğerle yapılan Bitlis İlimize ait bir yemek, ciğer köfte de deniyor, her yemeği güzelleştiren bir detay vardır ya, bu yemeği güzelleştiren de bence bol tereyağı ve sıcacıkken yemek gerek
Malzemeler:
• 1 koyun karaciğeri
• 3 su bardağı ince bulgur
• Tuz, karabiber
• 1 tatlı kaşığı fesleğen
• 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
• 3-4 yemek kaşığı tereyağı
• Üzerine serpmek için doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Ciğer ince ince kıyılır ya da kıyma makinasında çekilir
Bulgur, tuz, karabiber ve fesleğen ilave edip köfte hamuru haline getirin.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elde yuvarlanır, yassılaştırılır.
Köfteleri 20-25 dakika dinlendirin. Bir tencereye su doldurulur, biraz suya tuz atılır, kaynatılır.
Köfteleri kaynar suda pişirip süzgeçle servis tabağına alınır.
Tereyağı tavada eritilir,ocağı kapattıktan sonra tozbiber eklenir,
Köftelerin üzerine tereyağı gezdirilir,maydanoz serperek sıcak servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder