Peynirli Yufkalı Puf Böreği |
Ceviz peynir ve soğanın tadı ancak bu kadar güzel yakışır. Çay saatlerinde, atıştırma saatlerinde, ara sıcak olarak davetlerde ikram edeceğini bir tat. derin dondurucuya da kızartmadan koyup istediğiniz zaman kızartıp yiyebilirsiniz.
Peynirli Yufkalı Puf Börek
Malzemeler:
4 yufka
200-250 gram köy peyniri
1 çay bardağı küçük parçalı ceviz içi
1-2yeşil soğan
¼ demet maydanoz
1 küçük kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber, çok az karabiber
Yapılışı:
Peynir küçük küçük parçalanır veya rendelenir, içine kuru soğan yeşil soğan ve maydanoz doğranır, ceviz, pul biber ve karabiber eklenir, karıştırılır
İlk yufka masaya serilir, fırça ile su sürülür, ikinci yufka üzerine konur
Geniş ağızlı bir bardak ya da geniş bir kase yufkanın üzerine ters çevrilerek yufkalar yuvarlak şekilde kesilir
Yufkanın yarı kısmına harç konur, diğer tarafı üste gelecek şekilde kapatılıp uç kısmı bastırılır,
Tavaya az sıvı yağ konur, yağ kızgın hale gelince börekler pişirilir
Sıcak servis edilir,
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder