Kavala Kurabiyesi
İçerisinde badem olan tatlara bayılıyorum, acıbadem kurabiyesi, kavala kurabiyesi gibi...
kavala kurabiyesini yapmaya çalıştım, hazır aldığımız gibi olmadı, kötü de olmadı, tarifi sizlerle de paylaşıyorum, sizinde tavsiyeleriniz olursa mutlu olurum
Malzemeler:
1 su bardağı rondoda çekilmiş badem
3 su bardağından elenmiş un
yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri, üzeri için bir yarım su bardağı kadar pudra şekeri
130 -140 (standart 250 g margarinin yarısından biraz fazla) oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay bardağı bütün badem (tuzsuz)
Hazırlanışı
Un ve toz bademi teflon bir tavaya kokusu çıkıp hafif rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavrulur
Ayrı bir kapta pudra şekeri, tereyağı, şekerli vanilin, yumurta ve kabartma tozunu birlikte çırpılır.
Oda sıcaklığına gelen un ve badem karışımı diğer malzemelerle birlikte yoğurulur
Eğer çok cıvık bir hamur olursa biraz daha un eklenebilir.
Bütün bademlerde eklenip,hamur karışana kadar yoğurulur.
Merdane ile1 cm eninde (kalın bir hamur şeklinde) olan hamuru ay şeklindeki kurabiye kalıbıyla yada bir su bardağının ağız kısmıyla kesilir
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir,önceden ısıtılmış 165-175 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika hafif pembeleşene kadar pişirilir
Soğuduktan sonra kalan pudra şekeri serpilir
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder