3 Mayıs 2015 Pazar

Elmalı Pasta

Elmalı Pasta
Elmalı Kurabiye, elmalı pasta, elmalı lezzetler
Elmalı Pasta



         Bol cevizli, tarçınlı ağızda dağılan elmalı pasta çay saatlerinde harika oluyor, çok da bereketli bir pasta, hamuru 5 parçaya bölerseniz 40 tane, 6 parçaya bölerseniz 48 tane elmalı pasta oluşuyor, uzun süre de bozulmadan durabiliyor.

Malzemeler:
- 150 g tereyağı (margarin de kullanılabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri (hamuru tatlı sevenler bir subardağına yakın pudra şekeri kullanabilirler)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limona yakın limon suyu
- Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
- 5-6 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Piştikten sonra üzerine serpmek için pudra şekeri


Hazırlanışı:

Elmalı Kurabiye, elmalı pasta, elmalı lezzetler
Elmalı Pasta

- Elmalar soyulur, rendelenir, şeker ilave edilir, kısık ateşte biraz pişirili, ocak kapatıldıktan sonra ceviz ve tarçın eklenir, soğuması için bekletilir
- Un ve kabartma tozu haricindeki tüm hamur malzemeleri iyice birbiriyle karıştırılır
- Üzerine kabartma tozu ve un azar azar eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 5 eşit parçaya ayrılır.
Parçalar servis tabağı büyüklüğünde açılır ve sekiz parçaya kesilir.
– Üçgenlerin kalın kısmına elmalı harçtan konulup rulo şeklinde sarılır,
yağlanmış tepsiye dizilir.( 170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca biraz soğuyan pastaların üzerine pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder