Elmalı Pasta |
Bol cevizli, tarçınlı ağızda dağılan elmalı pasta çay saatlerinde harika oluyor, çok da bereketli bir pasta, hamuru 5 parçaya bölerseniz 40 tane, 6 parçaya bölerseniz 48 tane elmalı pasta oluşuyor, uzun süre de bozulmadan durabiliyor.
- 150 g tereyağı (margarin de kullanılabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri (hamuru tatlı sevenler bir subardağına yakın pudra şekeri kullanabilirler)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limona yakın limon suyu
- Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
- 5-6 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Piştikten sonra üzerine serpmek için pudra şekeri
Hazırlanışı:
Elmalı Pasta |
- Elmalar soyulur, rendelenir, şeker ilave edilir, kısık ateşte biraz pişirili, ocak kapatıldıktan sonra ceviz ve tarçın eklenir, soğuması için bekletilir
- Un ve kabartma tozu haricindeki tüm hamur malzemeleri iyice birbiriyle karıştırılır
- Üzerine kabartma tozu ve un azar azar eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 5 eşit parçaya ayrılır.
Parçalar servis tabağı büyüklüğünde açılır ve sekiz parçaya kesilir.
– Üçgenlerin kalın kısmına elmalı harçtan konulup rulo şeklinde sarılır,
yağlanmış tepsiye dizilir.( 170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca biraz soğuyan pastaların üzerine pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder