4 Mayıs 2015 Pazartesi

Orman Kebabı

orman kebabı


Orman Kebabı 

Malzemeler:
• 500 gr kuşbaşı et,
• 2 adet patates
• 2 adet havuç
• 1 kase bezelye
• 2 adet domates,
• 1 adet yeşil biber,
• 1 adet soğan,
• 1 çorba kaşığı salça,
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Pul biber, karabiber, tuz,
Yapılışı
Tencereye etler, soğan, yeşil biber konup, ağzını kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
Domates, ince ince doğranır.
Patatesler ve havuçlar küp şeklinde iri iri doğranır.
Etler suyunu çektikten sonra tereyağı ilave edilir
Sonra domates, patates, havuç, salça, karabiber, kırmızı biber ve tuz ilave edilir ve birkaç dakika kavrulur.
Sebzelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edir, orta ateşte pişirilir.
Yemeği ocaktan almaya yakın bezelyeler ilave edilir, birkaç dakika daha pişirilir,
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder