3 Mayıs 2015 Pazar

Sebzeli ve Etli Pirinç Pilavı

pilav, pirinç pilavı, etli pilav, sebzeli pilav, lezzetli pilav
Sebzeli ve Etli Pirinç Pilavı

Sebzeli ve Etli Pirinç Pilavı

Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
250-300 gram kuzu kuşbaşı
1 adet patlıcan
1 adet patataes
1 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
8-10 tane tane karabiber

Yapılışı:
Patlıcanlar boylamasına ortadan ikiye bölünür, sonra tekrer boylamasına kesilir ve küp küp doğranır, tuzlu suya konur
Havuç ve patatesler de küp küp doğranır
Baldo pirinç üzerine kaynar su ve bir çay kaşığı tuz konarak 15 dakika bekletilir (ağzı kapatılmadan)
Et düdüklüde haşlanır
Tencerede sıvı yağ kızdıktan sonra sebzeler kızartılır
Tencereye tereyağ eritilir, kızarmış sebzeler, haşlanmış et ilave edilir, biraz birkaç dakika karıştırılır, pirinç eklenerek biraz daha karıştırılır, su ilave edilir, karabiber ve tuz ilave edilir, kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder