Sebzeli ve Etli Pirinç Pilavı |
Sebzeli ve Etli Pirinç Pilavı
Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
250-300 gram kuzu kuşbaşı
1 adet patlıcan
1 adet patataes
1 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
8-10 tane tane karabiber
Yapılışı:
Patlıcanlar boylamasına ortadan ikiye bölünür, sonra tekrer boylamasına kesilir ve küp küp doğranır, tuzlu suya konur
Havuç ve patatesler de küp küp doğranır
Baldo pirinç üzerine kaynar su ve bir çay kaşığı tuz konarak 15 dakika bekletilir (ağzı kapatılmadan)
Et düdüklüde haşlanır
Tencerede sıvı yağ kızdıktan sonra sebzeler kızartılır
Tencereye tereyağ eritilir, kızarmış sebzeler, haşlanmış et ilave edilir, biraz birkaç dakika karıştırılır, pirinç eklenerek biraz daha karıştırılır, su ilave edilir, karabiber ve tuz ilave edilir, kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun
Et düdüklüde haşlanır
Tencerede sıvı yağ kızdıktan sonra sebzeler kızartılır
Tencereye tereyağ eritilir, kızarmış sebzeler, haşlanmış et ilave edilir, biraz birkaç dakika karıştırılır, pirinç eklenerek biraz daha karıştırılır, su ilave edilir, karabiber ve tuz ilave edilir, kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder