3 Mayıs 2015 Pazar

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı kereviz
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
1-2 adet kereviz ve yaprakları
Üzerini kaplayacak kadar, hatta biraz geçecek kadar portakal suyu (250-300 ml kadar)
1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
1 parça dere otu
1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kadar tuz
Süslemek için tercihinize göre nar taneleri
Yapılışı:
Portakallar sıkılır, suyu tencereye konur
kerevizler patates soyar gibi doğranıp küp şeklinde kesilir, bekletilmeden portakal suyunun içine konur.
şeker, tuz ve zeytinyağı da konur, kaynamaya başlayınca altı kısılır, 15-20 dakika (yumuşayana kadar) pişirilir
Ocaktan alındıktan sonra kereviz yaprakları ve dere otu doğranıp tencereye konur
soğuduktan sonra isteğe bağlı nar taneleri serpilerek servis edilir.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder