Çıtır tavuk parçaları |
Çıtır Tavuk Parçaları
Malzemeler
*1 adet tavuk göğsü (Ya da tavuğun herhangi bir bölümü olabilir)
*2 yumurta beyazı
*Bulamak için mısır gevreği
*Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
*Tavuk göğsü uzunlamasına şerit halinde doğranır
*Yumurtanın akı bir kaba alınır ve tuz ile çırpılır
*Doğranan tavuklar yumurta akına bulanır
*Mısır gevreği rondoda un haline gelmeyecek şekilde küçültülür(isteğe bağlı olarak biraz pul biberle kimyon da eklenebilir)
*Tavaya yağ konur, ısıtılır, yumurta akındaki tavuk parçaları önce mısır gevreğine bulanır, sonra kızgın yağda kızartılır
Afiyet olsun
Not: İsterseniz yumurta beyazlarının içine pul biber ya da toz biber ilave edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder