11 Mayıs 2015 Pazartesi

Belen Tava

Belen Tava

Belen Tava

Hatay'ın İskenderun İlçesini geçip Antakya merkeze gelirken Belen Yaylasında yapılan Belen Tava serin havada sıcak lavaş ekmekle beraber çok güzel yeniyor, yolunuz düşerse yemeden gitmeyin

Belen Tava

Malzemeler
*1.5 kilo küçük doğranmış kuzu kuşbaşı
*Yarım kilo domates
* 2 baş soğan
*8 diş sarımsak
*2 kırmızıbiber
*4 yeşil sivri biber
*Tuz, karabiber
*2 kaşık domates salçası (1 Bardak suda eritilecek)


Yapılışı:


Kuşbaşı etin üzerine soğan doğranır, sarımsaklar ezilir, domateslerin kabuğu soyulup doğranır, yeşil ve kırmızı biber doğranır, diğer malzemelerle birlikte karıştırılır, tepsiye yayılır, üzerine domates salçalı su gezdirilir, yüksek ateşli fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder