25 Mayıs 2015 Pazartesi

Kıymalı Kabak

etli kabak, kabak yemeği, sebze yemeği, sulu kabak yemeği
Kıymalı Kabak

          Kabak yemeğinin içine sıvı yağı hiç eklemeye bilirsiniz. Hormonsuz domatesin bol olduğu mevsimlerde hiç salça kullanmadan 5-6 domatesi doğrayıp ekleyebilirsiniz,domatesi bol koyduğunuz zaman suyunu daha az koymanızı tavsiye ederim

Kıymalı Kabak

Malzemeler:
4-5 tane kabak
200-250 gram orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 adet soğan
Tuz ve isteğe bağlı olarak  pul biber

Yapılışı:

Kabakların kabuğu bıçakla sıyrılır, yıkanır, boylamasına ikiye kesilir ve yarım ay şeklinde doğranır.
Tencereye soğan doğranır,kıyma ve sıvı yağ aynı anda eklenir, pişirilir, salça eklenir karıştırılır, kabak  ve üzerini doğranmış domates eklenir,1 su bardağından biraz eksik su eklenir,tuz ve pul biber de eklendikten sonra kapağı kapatılır, pişirilir
Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder