Yeşillikli Pirinç Pilavı |
Malzemeler:
Yarım
kilo tavuk göğsü
1.5
bardak bardak baldo pirinç
6-7 tane
yeşil soğan
Yarım
demet maydanoz
2 yemek
kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Tavukgöğsü
haşlanır
Pirinç
bulanık suyu gidene kadar yıkanır, üzerine kaynar su dökülür, bir kaşık
tuz eklenerek üzeri kapatılmadan 10 dakika bekletilir
Maydanozlar
yıkanır, yapraklar sap kısımlarından koparılır, doğranmaz
Yeşil
soğanlar temizlenir, beyaz kısmı kesilir, yeşil kısımlar 2-3 parçaya bölünür
Tereyağı
eritilir, pirinç konur, kavrulur
Başka bir
tencerenin alt kısmına önce maydanoz ve yeşil soğan sonra iri parçalara
bölünmüş tavuk konur, bunların üzerine kavrulmuş pirinç konur, 3 bardaktan
biraz eksik kaynar su veya kaynar tavuk suyu ve tuz ilave edilir
Karıştırmadan,
kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirilir
Bir servis tabağına tencere ters çevrilerek servis
edilir
Afiyet
olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder