24 Mayıs 2015 Pazar

Yeşilllikli Pirinç Pilavı

Yeşillikli Pirinç Pilavı
maydanozlu pilav, soğanlı pilav, yeşil pilav, tavuk göğüslü pilav, soğanlı maydanozlu pirinç pilavı
Yeşillikli Pirinç Pilavı

Malzemeler:
Yarım kilo tavuk göğsü
1.5 bardak bardak baldo pirinç
6-7 tane yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
    
Yapılışı:
Tavukgöğsü haşlanır
Pirinç bulanık suyu gidene kadar yıkanır, üzerine kaynar su dökülür, bir kaşık tuz eklenerek üzeri kapatılmadan 10 dakika bekletilir
Maydanozlar yıkanır, yapraklar sap kısımlarından koparılır, doğranmaz
Yeşil soğanlar temizlenir, beyaz kısmı kesilir, yeşil kısımlar 2-3 parçaya bölünür
Tereyağı eritilir, pirinç konur, kavrulur
Başka bir tencerenin alt kısmına önce maydanoz ve yeşil soğan sonra iri parçalara bölünmüş tavuk konur, bunların üzerine kavrulmuş pirinç konur, 3 bardaktan biraz eksik kaynar su veya kaynar tavuk suyu ve tuz ilave edilir
Karıştırmadan, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirilir
Bir servis tabağına tencere ters çevrilerek servis edilir
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder