3 Mayıs 2015 Pazar

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Bu tatlıyı kadayıfı şekerle karamelize oluşundan ve soğuk soğuk ağızda oluşturduğu lezzetten dolayı seviyorum

Muhallebili kadayıf 

Malzemeler:
250 g kadayıf
1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı toz şeker (kahverengi şekeri tercih ediyorum)


Muhallebi için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket şekerli vanilin 


Yapılışı:
* Kadayıf dondurucuda 1 saat kadar bekletilir ,çıkarılınca elle ufalanır
*Tavada tereyağ eritilir, şeker ve kadayıflar konulur, kısık ateşte karıştırılarak kavrulur, sekerler karamelize olana kadar kavrulur
*Kadayıflar kavrulduktan sonra ceviz eklenir birkaç dakika kadar daha kavrulur.
*Muhallebi için; yağ ve şeker hariç malzemeler tencereye konulur kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra şeker ve yağı eklenir mikserde en az 5 dakika iyice çırpılır.
*Yuvarlak veya kare borcamın altı su ile ıslatılır, kavrulan kadayıfın yarısı konur üzerine muhallebi dökülür kadayıfın diğer yarısı da üzerine konur, buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder