Soğanlı Ahtapot Salatası |
Malzemeler:
1 bütün ahtapot
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 adet sulu limon
1 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
3-4 tane kornişon turlu
Birkaç dal maydanoz
Tuz, pul biber,
Yapılışı
*Ahtapot başından koparılır, ince derisi tuzla ovularak çıkarılır ve düdüklü tencerede 35-40 dakika pişirilir
*Soğuduktan sonra bir kaba alınır, iri iri doğranır üzerine zeytinyağı, limonun tamamı ve ezilmiş sarımsak eklenir, en az 2 saat buzdolabında bekletilir
* kırmızı soğan halka halka doğranır, tuzla ovulur, üzerini kapatacak kadar su konur ve 15-20 dakika bekletildikten sonra suyu süzülerek bir kaba alınır, üzerine kornişon turşu ve dolaptaki ahtapot ve ahtapotun bekletildiği zeytinyağı karışımı da eklenir, isteğe bağlı olarak maydanoz ve pul biber eklenerek servis edilir.
*Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder