Şıhil Mahşi (Dolmaların Şahı) |
Karnıyarık gibi hazırlanan, karnıyarıktan farklı olarak içine nohut ve antep fıstığı konan güzel bir lezzet
Malzemeler:
15 tane mümkün olduğu kadar küçük kabak
½ kilo kıyma 1 çay bardağı (bir avuç kadar)haşlanmış ikiye ayrılmış nohut
1 çay bardağı (dolmalık fıstık ya da Antep fıstığı içi
½ demet maydanoz
1 baş soğan
Kabakları kızartmak için ½ su bardağı sıvı yağ
Salçalı sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
*Kabakların dış kabuğu tırtıklı oyacak yada bıçakla çizilir
*İçi dolma oyar gibi oyulur ama ince oyulmaz, orta kalınlıkta oyulur.
*Tavaya yağ konulur, kızdırılır ve kabaklar kızartılır
*Bir tencereye doğranmış soğan, kıyma,nohut, dolmalık fıstık, karabiber,tuz konur, kavrulur (harca yağ konmaz)
*Kabakların içine hazırlanan harçtan konur,ağızlarına domates konarak kapatılır
*Bir fırın tepsisine yatay olarak dizilir
*Salça sosu için; 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, domates salçası, karabiber, tuz, arzuya göre pul biber karabiber ve tuz karıştırılır, üzerine1 çay bardağı kadar su ilave edilir ,sos, kabakların üzerine dökülür
*Fırında piştikten sonra servis tabağına alınır, arzu edilirse sarımsaklı yoğurt konur,
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder