3 Mayıs 2015 Pazar

Şıhil Mahşi (Dolmaların Şahı)

Şıhıl Mahşi
dolma, karnıyarık, dolmaların şahı, kabak dolmasıi fırında kabak dolması
Şıhil Mahşi (Dolmaların Şahı)

Karnıyarık gibi hazırlanan, karnıyarıktan farklı olarak içine nohut ve antep fıstığı konan güzel bir lezzet

Malzemeler:

15 tane mümkün olduğu kadar küçük kabak

½ kilo kıyma 1 çay bardağı (bir avuç kadar)haşlanmış ikiye ayrılmış nohut

1 çay bardağı (dolmalık fıstık ya da Antep fıstığı içi

½ demet maydanoz

1 baş soğan

Kabakları kızartmak için ½ su bardağı sıvı yağ

Salçalı sos için:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

*Kabakların dış kabuğu tırtıklı oyacak yada bıçakla çizilir

*İçi dolma oyar gibi oyulur ama ince oyulmaz, orta kalınlıkta oyulur.

*Tavaya yağ konulur, kızdırılır ve kabaklar kızartılır

*Bir tencereye doğranmış soğan, kıyma,nohut, dolmalık fıstık, karabiber,tuz konur, kavrulur (harca yağ konmaz)

*Kabakların içine hazırlanan harçtan konur,ağızlarına domates konarak kapatılır

*Bir fırın tepsisine yatay olarak dizilir

*Salça sosu için; 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, domates salçası, karabiber, tuz, arzuya göre pul biber karabiber ve tuz karıştırılır, üzerine1 çay bardağı kadar su ilave edilir ,sos, kabakların üzerine dökülür

*Fırında piştikten sonra servis tabağına alınır, arzu edilirse sarımsaklı yoğurt konur,
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder