5 Mayıs 2015 Salı

Tas Kebabı

Arpacık soğanlı kebap, kebap, sahan kebabı
Tas Kebabı


Malzemeler:
*1 Kilo kuzu kuşbaşı
*1.5 Kilo arpacık soğan
*1.5 yemek kaşığı tereyağı
*I demet maydanoz
*1.5 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
Yapılışı
*1 demet maydanoz yıkanıp doğranır
*Arpacık soğanları sadece soyulur
*Bütün malzeme bir kapta harmanlanır

*4 litrelik bir tasa malzeme konur, sadece bir tane kuşbaşı et konmaz
*Tencereye tas ters çevirilir, tasın üzerine dolma taşı gibi bir ağırlık konur

*1 tane kuşbaşı et tencereye konur, tencerenin içine 1 bardak kaynar su konur ve pişirilir. dışarıdaki et pişene kadar pişirilir,et pişmişse içi de pişmiş demektir, suyu azaldıkça su ilave edilir.
*et piştikten sonra suyu alınır, suyuyla pirinç pilav pişirilir
*tastaki et servis tabağına alınır, etrafına pirinç pilavı konup servis edilir,
 Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder