Tas Kebabı |
Malzemeler:
*1 Kilo kuzu kuşbaşı
*1.5 Kilo arpacık soğan
*1.5 yemek kaşığı tereyağı
*I demet maydanoz
*1.5 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
Yapılışı
*1 demet maydanoz yıkanıp doğranır
*Arpacık soğanları sadece soyulur
*4 litrelik bir tasa malzeme konur, sadece bir tane kuşbaşı et konmaz
*1 tane kuşbaşı et tencereye konur, tencerenin içine 1 bardak kaynar su konur ve pişirilir. dışarıdaki et pişene kadar pişirilir,et pişmişse içi de pişmiş demektir, suyu azaldıkça su ilave edilir.
*et piştikten sonra suyu alınır, suyuyla pirinç pilav pişirilir
*tastaki et servis tabağına alınır, etrafına pirinç pilavı konup servis edilir,
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder