Malzemeler
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket sekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (4-5 su bardağı kadar)
Yapılışı:
Tahin, sıvı yağ ve şeker bir kapta karıştırılır
Üzerin şekerli vanilin, kabartma tozu ve azar azar un ilave edilir
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir
5 dakika bekletilir
Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yağlı kağıt konmuş tepsiye dizili
170 dereceye ayarlanmış ve ve önceden ısıtılır fırında
Üzerlerinde çatlaklar olana kadar, kızarması beklenmeden pişirilir
Soğuduktan sonra servis edilir
Afiyet olsun
Not:Tahinli kurabiyeye eklenen bir limon kabuğu ya da portakal kabuğu rendesi tahinin ağırlığını alıyor, daha hafif bir lezzete dönüşüyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder