3 Mayıs 2015 Pazar

Tenekede Tavuk (Çingene Tavuğu)

Tenekede tavuk, çingene tavuğu, tavuk kızartma, külde tavuk, ateşte tavuk,demirde tavuk, tavuk ızgara, bahçede tavuk pişirme
Tenekede Tavuk






Tenekede Tavuk (Çingene Tavuğu)

Malzemeler
1 tüm tavuk
1 su bardağı pilavlık bulgur
tuz

Tenekede tavuk,

1.aşama: tavuk pisirme tepsisinin tepsi kısmına 1 bardak bulgur üzerine 2 bardak kaynar su ve tuz konur,tuzlanmış tavuk demir pişirme aparatına geçirilir

Tenekede tavuk,

2. aşama: tepsiler toprağa konur, üzerine teneke ters çevrilir, hava almayacak şekilde toprakla kapatılır,çevresinde odun ateşi yakılır

Tenekede tavuk, çingene tavuğu, tavuk kızartma, külde tavuk, ateşte tavuk,demirde tavuk, tavuk ızgara, bahçede tavuk pişirme

3. aşama:50 dakika sonra tenekeden çıkarılır,pişirme işlemi tamamlanır

Fazla söze gerek yok, afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder