Yoğurtlu Nohut Yahnisi
![]() |
Yoğurtlu Nohut Yahnisi |
Malzemeler:
250 gram kuzu kuşbaşı
3 kaşık tereyağı
2 bardak nohut
1 baş soğan
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz nane
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3 su bardağı su
Yeterince tuz
Yapılışı:
Nohut bir gece önceden ıslatılır, tuz eklenerek haşlanır
Soğan tencereye doğranır, et ve tereyağı konur ve et suyunu
çekene kadar pişirilir
3 bardak su eklenir, et iyice pişirilir,suyun içine
haşlanmış nohut eklenir
Yoğurdun içine nişasta eklenir, karıştırılır, karıştıra
karıştıra kaynayan etli nohudun üzerine eklenir, eğer suyu az ise biraz daha su
eklenir
Kaynamaya başlayınca nane serpilip ocak kapatılır, 10 dakika
kadar bekletilir, sıcak servis edilir
Afiyet
olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder