2 Haziran 2015 Salı

Fırında Peynirli Ekmekler

  Kurumuş ekmekleri değerlendirip, güzel tatlar yapabilirsiniz, tarife birebir bağlı kalmayabilirsiniz, malzemeleri arttırabilir yada azaltabilirsiniz, yanında çayla beraber harika oluyor.

kuru ekmek, peynirli kuru ekmek, bayat ekmek, bayat ekmek değerlendirmek, yumurtalı ekmek
Fırında Peynirli Ekmekler

Fırında Peynirli Ekmekler

Malzemeler
7-8 dilim bayat somun ekmek
200 gram kadar köy peyniri
1 domates
1 sivri biber
3-4 dal maydanoz
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
Biraz pul biber

Yapılışı
Bir kaba domates, biber, maydanoz doğranır, peynir rendelenir veya parçalanır, diğer bütün malzemeler eklenir ve karıştırılır.

Tepsiye yağlı kağıt serilir, üzerine bayat ekmekler dizilir, karışımdan hepsinin üzerine konur, önceden ısıtılmış fırına verilir, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir, sıcak servis edilir
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder