Sadrazam Lokumu
Harika, hafif bir pasta yemek istiyorsanız sadrazam lokumunu denemelisiniz, pişirme ve çırpma sürelerine uymanız yeterli, pastayı yaparken dikkat etmeniz gereken şeyler; kekin kenar kısımları kızarmış ise sadece kenarlarını ince bir şekilde kesebilirsiniz, keki fırından çıkardıktan sonra rulo yaparsanız sonra sarması kolay olur, krema soğuk sürüleceğinden keke başlamadan önce kremayı yapın ve soğutun rulo yaptıktan sonra soğuk süte bulayın
Malzemeler
Kek malzemesi:
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı süt
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Kreması için:
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 kaşık pudra şekeri
Arası için:
1 muz
Dışı için
2 su bardağı süt
Hindistancevizi
Yapılışı:
*Kremanın yapılışı; süt, un ve şeker tencereye konur, kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir, kaynamaya başlayınca ocaktan alınır, soğutulur.
*Soğuyan kremaya vanilya, tereyağı ve pudra şekeri eklenir, mikserle 5 dakika çırpılır.
*Kekin yapılışı; Yumurta ve şeker 7-8 dakika mikserle çırpılır, süt eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi eklenerek tahta kaşıkla 2-3 dakika karıştırılır
* Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, kek hamur dökülür, 11-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirilir
* Kek piştikten sonra biraz soğutulur, yağlı kağıttan çıkarmadan önce hafifçe bükülür, önce dikey, sonra yatay 4-5 parçaya kesilir, her dilim yatay olarak 2 ye ayrılır
*Muz önce ortadan ikiye kesilir, sonra boylamasına 8 parçaya kesilir
* Kekin kızarmış tarafına krema sürülür, şerit halindeki muz konur ve rulo şeklinde sarılır, soğuk süte sonra hindistan cevizine bulanıp tepsiye dizilir, en az 3-4 saat buzdolabında bekletilir, her bir rulo tekrar 2 ye kesilir, servis edilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder