3 Haziran 2015 Çarşamba

İşkembe

         
sakadat, kelle paça, ruminant, paça, çorba, işkembe çorbası
İşkembe
         İşkembe güzel yapıldığı zaman doya doya yeniyor, bu tarif bire bir uygulanırsa zevkle işkembenizi yiyebilirsiniz, 10-15 diş sarımsağı ezip üzerine 1 su bardağı kadar su ile karıştırın ve sofrada bu şekilde servis edin,  eritilmiş tereyağı, pul biber, sirke, sarımsak sosunu tamamen zevkinize göre ayarlayın, afiyet olsun
İşkembe
Malzemler:
1 koyun işkembesi
2 yumurta sarısı
1-2 tane limon
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan un
Kırmızı biber, tuz
Yapılışı:
*İşkembe iyice yıkanır, işkembenin üzerini su kapatacak şekilde su ilave edilir, yarım limon sıkılır ve 40-50 dakika pişirilir
*Suyu dökülür, üzerine su kapatacak şekilde yine su eklenir, limon sıkılır ve 40-50 dakika yine pişirilir
*Eğer yumuşamadıysa aynı işlem bir kere daha yapılır
*Pişen işkembe alınır bıçakla ince ince doğranır, 8 su bardağı suda kaynatılır, ateşten indirilir
*2 yemek kaşığı un tereyağında kavrulur, kavrulan un ateşten indirilmiş olan işkembe üzerine karıştıra karıştıra ilave edilir. Sarımsak ezilerek işkembeye eklenir.
*İki yumurtanın sarısı ve yarım limon suyu iyice çırpılır, içerisine işkembenin suyundan birkaç kaşık konur, karıştırılır, çırpılmış yumurta sarısı azar azar işkembeye ilave edilir.
*Tencere tekrar ocağa konur, tam kaynamadan hafif kabarmaya başlayınca ocaktan alınır
*limon, sirke, dövülmüş ve az sulandırılmış sarımsak ve kırmızı biberle servis edilir.


Son kaynama suyuna bir parça kemik atabilirsiniz, kaynadıktan sonra kemiği çıkarın, servis ederken isteğe bağlı olarak işkembenin üzerine kızdırılmış tereyağı ekleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder