İşkembe |
İşkembe
Malzemler:
1 koyun işkembesi
2 yumurta sarısı
1-2 tane limon
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan un
Kırmızı biber, tuz
2 yumurta sarısı
1-2 tane limon
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan un
Kırmızı biber, tuz
Yapılışı:
*İşkembe iyice yıkanır, işkembenin üzerini su kapatacak şekilde su ilave edilir, yarım limon sıkılır ve 40-50 dakika pişirilir
*Suyu dökülür, üzerine su kapatacak şekilde yine su eklenir, limon sıkılır ve 40-50 dakika yine pişirilir
*Eğer yumuşamadıysa aynı işlem bir kere daha yapılır
*Pişen işkembe alınır bıçakla ince ince doğranır, 8 su bardağı suda kaynatılır, ateşten indirilir
*2 yemek kaşığı un tereyağında kavrulur, kavrulan un ateşten indirilmiş olan işkembe üzerine karıştıra karıştıra ilave edilir. Sarımsak ezilerek işkembeye eklenir.
*İki yumurtanın sarısı ve yarım limon suyu iyice çırpılır, içerisine işkembenin suyundan birkaç kaşık konur, karıştırılır, çırpılmış yumurta sarısı azar azar işkembeye ilave edilir.
*Tencere tekrar ocağa konur, tam kaynamadan hafif kabarmaya başlayınca ocaktan alınır
*limon, sirke, dövülmüş ve az sulandırılmış sarımsak ve kırmızı biberle servis edilir.
Son kaynama suyuna bir parça kemik atabilirsiniz, kaynadıktan sonra kemiği çıkarın, servis ederken isteğe bağlı olarak işkembenin üzerine kızdırılmış tereyağı ekleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder