Cevizli Kadayıf
Kadayıf her yörenin farklı farklı yaptığı gözel tatlı malzemelerimizden biri. Peynirli ve telleri ince olursa "künefe", içine ceviz konuç yumurtaya bulanarak yapılıyorsa kadayıf dolması, arasına krema konup sekerle karamelize edililiyorsa muhallebili kadayıf...
Hepsinin ayrı ayrı güzel tatları oluyor.
Cevizli kadayıf tatlısının güzel kızarması ve tereyağı ile yapılması tadına tat katıyor. isteğe bağlı olarak şerbetine suyu bir bardak eksiltip, piştikten sonra bir bardak süt koyabilirsiniz. Ilık yemesi de güzel oluyor, ertesi güne kalınca da güzel oluyor...
Afiyet olsun
![]() |
Cevizli kadayıf tatlısı |
Malzemeler
750 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı
250-300 gram iri dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
![]() |
Cevizli Kadayıf Tatlısı |
Kadayıf geniş bir kaba
alınır ve iyice tel tel parçalara bölünür
Tereyağı tavada eritilir
Eriyen tereyağı
kadayıfların üzerine dökülür ve iyice karıştırılır.
Tepsinin tabanı margarin ya
da tereyağı sürülür
Kadayıf iki eşit parçaya
bölünür, yarısı tepsinin tabanına eşit olarak konur ve elle bastırılır.
Kadayıfın üzerine iri
parçalara bölünmüş ceviz serpilir
![]() |
Cevizli Kadayıf Tatlısı |
Kadayıfın geri kalan kısmı
cevizlerin üzerini kapatacak şekilde dağıtılır ve bastırılır.
180ºC de önceden ısıtılmış fırında
pişirilir.
Kadayıf tepsisi fırından çıkar çıkmaz şerbet
soğukken üzerine gezdirerek dökülür.
Tercihe göre ılık yenir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder