16 Şubat 2018 Cuma

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf


Kadayıf her yörenin farklı farklı yaptığı gözel tatlı malzemelerimizden biri. Peynirli ve telleri ince olursa "künefe", içine ceviz konuç yumurtaya bulanarak yapılıyorsa kadayıf dolması, arasına krema konup sekerle karamelize edililiyorsa muhallebili kadayıf...
Hepsinin ayrı ayrı güzel tatları oluyor.
Cevizli kadayıf tatlısının güzel kızarması ve tereyağı ile yapılması tadına tat katıyor. isteğe bağlı olarak şerbetine suyu bir bardak eksiltip, piştikten sonra bir bardak süt koyabilirsiniz. Ilık yemesi de güzel oluyor, ertesi güne kalınca da güzel oluyor...
Afiyet olsun
tel kadayıf, kadayıf tatlısı, cevizli kadayıf, tepside kadayıf
Cevizli kadayıf tatlısı

Malzemeler
750 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı
250-300 gram iri dövülmüş ceviz içi

Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı
tel kadayıf, kadayıf tatlısı, cevizli kadayıf, tepside kadayık
Cevizli Kadayıf Tatlısı

Kadayıf geniş bir kaba alınır ve iyice tel tel parçalara bölünür
Tereyağı tavada eritilir
Eriyen tereyağı kadayıfların üzerine dökülür ve iyice karıştırılır.
Tepsinin tabanı margarin ya da tereyağı sürülür
Kadayıf iki eşit parçaya bölünür, yarısı tepsinin tabanına eşit olarak konur ve elle bastırılır.
Kadayıfın üzerine iri parçalara bölünmüş ceviz serpilir
tel kadayıf, kadayıf tatlısı, cevizli kadayıf, tepside kadayık
Cevizli Kadayıf Tatlısı

Kadayıfın geri kalan kısmı cevizlerin üzerini kapatacak şekilde dağıtılır ve bastırılır.
180ºC de önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Kadayıf tepsisi fırından çıkar çıkmaz şerbet soğukken üzerine gezdirerek dökülür.
Tercihe göre ılık yenir
Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder