Güzel kış tatlılarından biri de ayva tatlısı, pişerken mis gibi kokmaya başlayınca "bir an önce pişse de yesem" hissi oluşturuyor. Ayvanın çekirdeği ayvaya çok güzel bir renk veriyor, üzerine manda kaymağı çok yakışıyor. Afiyet olsun
Ayva Tatlısı |
Malzemeler
4 tane ayva
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
Üzerine damak tadınıza göre; manda kaymağı, dondurma yada ceviz ekleyebilirsiniz
Yapılışı
Ayva Tatlısı |
Ayvalar soyulur, boylamasına ortadan ikiye bölünür ve içindeki çekirdek kısmı çıkarılır (çekirdekler atılmaz).
Tencereye ayvalar konur, seker su ve çekirdekleri ilave edilir ve kısık ateşte suyu çekip güzel kokular gelene kadar pişirilir.
Ayva Tatlısı |
Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır, üzerine manda kaymağı, dondurma yada ceviz eklenerek servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder