3 Şubat 2018 Cumartesi

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
Güzel kış tatlılarından biri de ayva tatlısı, pişerken mis gibi kokmaya başlayınca "bir an önce pişse de yesem" hissi oluşturuyor. Ayvanın çekirdeği ayvaya çok güzel bir renk veriyor, üzerine  manda kaymağı  çok yakışıyor. Afiyet olsun
meyve tatlısı, kış tatlıları, kaymaklı ayva, ayva sarı, ayva reçeli
Ayva Tatlısı


Malzemeler
4 tane ayva
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
Üzerine damak tadınıza göre; manda kaymağı, dondurma yada ceviz ekleyebilirsiniz

Yapılışı
meyve tatlısı, kış tatlıları, kaymaklı ayva, ayva sarı, ayva reçeli
Ayva Tatlısı

Ayvalar soyulur, boylamasına ortadan ikiye bölünür ve içindeki çekirdek kısmı çıkarılır (çekirdekler atılmaz).
Tencereye ayvalar konur, seker su ve çekirdekleri ilave edilir ve kısık ateşte suyu çekip güzel kokular gelene kadar pişirilir.
meyve tatlısı, kış tatlıları, kaymaklı ayva, ayva sarı, ayva reçeli
Ayva Tatlısı


Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır, üzerine manda kaymağı, dondurma yada ceviz eklenerek servis edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder