Her zaman yakında bir fırına ihtiyaç var. Odun ateşinde pişen pideler harika oluyor. Pideyi yaparken özellikle domatesi az kullanmamak gerekiyor, domates az olursa pide kuru oluyor. Ayrıca kıyması da orta yağlı olması gerekiyor. Fırıncıyı da içine bol koymasını söylemeli, çünkü bazen çok az iç koyabiliyorlar. Fırına gönderirken yeşil biber de gönderince pidenin yanında közlenip geliyor. pidenin yanına maydanoz ve limonu da unutmamak gerek... Afiyet olsun
Malzemeler1 kilo orta yağlı kıyma
1 kilo domates
3 baş soğan
1 demet maydanoz
Tuz, pul biber
Yapılışı
Kıymalı Pide |
Domates, maydanoz ve soğan çok küçük doğranır ya da rondoda çok ezilmeden doğranır.
Bu karışıma kıyma eklenir, pul biberle tuz ilave edilir.
Fırına gönderilerek pişirilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder