25 Ocak 2018 Perşembe

Pestil Kızartması

Pestil Kızartması
pestil, köme, üzüm yufkası, üzüm sucuğu, üzüm pestili, dut pestili
Pestil Kızartması

         Soğuk havalarda pekmezden üzümden yada duttan yapılan ürünlerden şaşmamak gerek (köme, orcik, üzüm sucuğu, köpük sucuğu ve  yöresel isimlerle anılan aynı yada  benzeri ürünler).Üzüm sadece içerdiği üzüm şekeri (glikoz) değil, resveratrol, kuersetin ve birçok vitamin ve minerali de içeriyor.
         Sabah kahvaltıda özellikle tereyağında pekmez harika oluyor. Pestil kızartması biraz ağır oluyor ama ara ara yenilrbilir bir yiyecek. Pestili çocuklar da çok seviyor. Sadesi, cevizlisi, kızartması, her hali denenmeli bence...

Malzemeler
200 gram pestil
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı üzüm veya dut pekmezi
(Arzuya göre üzerine serpmek için ceviz)

Yapılışı
pestil, köme, üzüm yufkası, üzüm sucuğu, üzüm pestili, dut pestili
Pestil Kızartması

Pestiller çok küçük olmayacak şekilde doğranır yada elle parçalanır
Tavaya konan tereyağı erimeden pestil ilave edilir
Tereyağı ve pestil karıştırılır, tereyağı eriyince pekmez ilave edilir
Pekmez kaynar kaynamaz ocaktan alınır, sıcak servis edilir
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder