27 Ocak 2018 Cumartesi

Pirinç Pilavı

Pirinç pilavı



sade pilav, beyaz pilav, tereyağlı pilav
Pirinç Pilavı
Pirinç pilavını etlı yemeklerin yanına yada sulu yemeğin destekçisi olarak yaparız, bazı püf noktalara uyduktan sonra yapımı kolay.  Mesela;
Pirincin cinsine göre su çekme kapasitesi değişebilir ama genelde 1 bardak pirince 1,5 bardak su, 2 bardak pirince 3 bardak su yeterli geliyor
Pirinci ıslatıp beklettikten sonra üzerindeki bulanık beyaz su gidene kadar yıkanması gerekir, çünkü o beyazlık nişastadır ve iyi yıkamazsak lapa olur. 
Tereyağını yakmadan eritince ıslatılmış ve süzülmüş pirinci eklemek gerek, tereyağı kızartılınca kararıp ve tereyağının içinde bulunan proteinler çöker, rengi kahverengiye döner.
Pilavın daha beyaz olmasını istiyorsak bir iki damla limon suyunu pişirme esnasında damlatabiliriz
Pilav suyu kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısık ayara getirmeli.
Ve muhakkak servisten önce 5-10 dakika pilavı dinlendirmeliyiz.
Servisten önce tat dağılımı için servis kaşığı ile alt üst edip bir kere karıştırılmalı

Afiyet olsun

Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
sade pilav, beyaz pilav, tereyağlı pilav
Pirinç Pilavı


Pirincin üzerine 1 (bir) çay kaşığı kadar tuz konup üzerine kaynar su ilave edilir ve üzerini kapatmadan 10-15 dakika kadar bekletilir
Bekletilen pirinç üzerindeki beyaz su (nişastası9 gidene kadar sıcak suyla yıkanır.
Tencerede tereyağı erir erimez pirinç ilave edilir ve 1-2 dakika karıştırılır.
Üzerine 1,5 bardak sıcak su eklenir, tuz ilave edilir, kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Oçağı kapattıktan sonra biraz pilav dinlendirilir ve servis edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder