29 Şubat 2016 Pazartesi

Kürdanlı Patlıcan Kebap

          Patlıcanın kızarmış haline bayılırım; tek başına kızartması, karnıyarık, kürdanlı patlıcan kebap ve diğer kızarmış halleri... aslında sağlık için yağlı fırın kağıdına yağlayıp koyula da bilir ama cazır cazır yağda pişince ayrı yakışıyor patlıcana, biraz zamanınız varsa gösterişli ve güzel bir lezzet...
Kürdanlı Patlıcan Kebap
patlıcan yemeği, karnıyarık, patlıcan kızartması, alacalı soyma, patlıcan acısı, ana yemek, sıcak yemek, kemerli patlıcan, bostan patlıcanı

Malzemeler:
4 adet patlıcan
500 gram köftelik kıyma
2 diş sarımsak
1 baş soğan
5-6 tane sivri biber
3 tane domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Arzuya göre 1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
Patlıcanlar uzunlamasına alacalı şekilde soyulur
Uzunlamasına 4 dilim olacak şekilde kesilir, tuzlu suda 15 dakika bekletilir, süzülür, kurulanır, kızgın yağda arkalı önlü kızartılır, tabağa kağıt havlu konur ve patlıcandaki yağın fazlasının alınması sağlanır
Köfteyi yapmak için: soğan rendelenir, sarımsak küçük küçük doğranır, kıyma, karabiber, kırmızıbiber, tuz eklenir, yoğrulur
Bir kap içine domatesi önce ortadan kesilir, sonra her biri üçe bölünür, üzerine tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ dökülür, karıştırılır.
sivri biberler uç ve sap kısmında kesilir, orta parmak uzunluğunda kesilir, biberlerin de üzerine tuz ve yağ gezdirilip karıştırılır
Köfte harcı ceviz büyüklüğünde yuvarlanır, teflon tavada az bir yağda rengi dönene kadar pişirilir.
2 tane Kızarmış patlıcan artı (+) şeklinde koyulur, köfte ortasına yerleştirilir, bohça gibi sarılır, üzerine önce domates, domatesin üzerine biber konur, kürdan ortasından iyice batırılır, tepsiye dizilir.
Bir kasede salça su ile eritilir, kürdan kebapların üzerine dökülür, fırına verilir,domates biber pişene kadar pişirilir
Pilav ve cacıkla servi edilir
 afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder