29 Şubat 2016 Pazartesi

Pırtıki (Van Yemeği)

         Van'da öğrendiğim güzel yemeklerden biri, ıspanak, nohut, kuşbaşı et, bundan güzel demir deposu mu olur, hele bir de üzerine limon sıkılarak yendiğinde harika oluyor.
Pırtıki (Van Yemeği)

Malzemesi:
3 bardak haşlanmış nohut
1 kase yıkanıp ayıklanmış ıspanak
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Kuzu kuşbaşı yarım çay bardağı su ilave edilerek pişirilir
Suyu çekince küçük küçük doğranmış soğanla tereyağı eklenir, kavrulur, soğanlar pişince salça eklenir
Karışımın üzerine haşlanmış nohut ilave edilir, üzerini kapatacak kadar su eklenir, kaynamaya bırakılır
Kaynamaya başlayınca ezilmiş sarımsak ve ıspanak ilave edilir, ıspanaklar da pişene kadar pişirilir, suyu azaldıysa biraz daha su ilave edilir, afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder