1 Mart 2016 Salı

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta
ağlayan pasta, kakaolu kek, kremalı kek, kakao, sütlü kek, misafir ikramları, lezzetli tarifler

Malzemeler:
Kek için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt 
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
3 yemek kaşığı kakao
2 bardağı süt (piştikten sonra kekin üzeri için)
Krem şanti ve çikolata sosu için:
1 paket hazır çikolata sosu
2 su bardağı süt

1 paket kremşanti (150 gram)
2 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanması için)

Yapılışı:
Yumurta ve şeker birkaç dakika çırpılır
Un, kakao, kabartma tozu ve şekerli vanilin de eklenip karıştırılır,4 yemek kaşığı süt ilave edilir, karıştırılır ve dikdörtgen ısıya dayanıklı cam tepsi yağlanır ve kek karışımı konur
180 ºC fırında 17-18 dakika pişirilir
Kek piştikten sonra  biraz soğutulur ve üzerine 2 su bardağı soğuk süt dökülür, soğuyana kadar bekletilir. 
Kremşanti,  2 su bardağı süt ile çırpılır kekin üzerine yayılır. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelir.
çikolata sosu hazırlanır, soğutulur
Pasta dilimlendikten sonra her dilimin üzerine çikolata sosu dökülürse yanlardan akar ve ağlayan pasta olur, afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder