28 Haziran 2016 Salı

Soğan Söğüş



      Mideyi rahatsız etmeyen bir soğan salatası. İsteğe göre limon da sıkabilirsiniz.Soğanları Kebap ve ciğerin yanına harika oluyor.

Soğan Söğüş

Malzemeler
3 orta boy kuru soğan
¼ demet maydanoz
1 domates
1 yemek kaşığı sumak
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı
*Soğanlar soyulur, ortadan ikiye kesilir, yarım halka şeklinde ince ince doğranır, derin bir kaba konur tuzla ovulur, üzeri geçecek kadar su konur ve en az yarım saat tuzlu suyun içinde bekletilir
*Maydanozlar yıkanır, küçük küçük doğranır, domatesin kabuğu soyulur, doğranır, tuzlu sudaki soğanının iyice sıkılarak domates ve maydanozla karıştırılır,sumak tuz ve zeytinyağı eklenir ve karıştırılır
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder