Maş Fasulyesi Salatası |
Maş
Fasulyesi Salatası
Malzemeler:
2 su bardağı Maş Fasulyesi
8-10 tane kornişon turşu
1 tane ayıklanmış nar
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
4-5 tane yeşil soğan
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Yapılışı:
Maş fasulyeleri en az 4-5 saat önceden
ıslatılır, suyu dökülür ve tencereye üzerini geçecek kadar su
konularak 10-15 dk haşlanır.
(Çabuk haşlanan bir fasulye olduğundan düdüklü
tencerede pişiriyorsanız dikkatli olun, çabuk pişen bir fasulye)
Haşlanan maş fasulyeleri süzülür ve
soğuması beklenir.
Maydanoz, dereotu ve yeşil soğan ufak ufak
doğranır, nar ayıklanır.
Yeşillikler, ceviz, maş fasulyesi karıştırılır,
en son zeytinyağı ve limon eklenip servis edilir.
İsteğe bağlı olarak yeşil nane, msısır da ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder