23 Haziran 2016 Perşembe

Maş Fasulyesi Salatası

salata, soğuk meze, dengeli beslenme, sağlıklı beslenme, fasulye salatası, siyah fasulye salatası
Maş Fasulyesi Salatası


Maş Fasulyesi Salatası

Malzemeler:
2 su bardağı Maş Fasulyesi
8-10 tane kornişon turşu
1 tane ayıklanmış nar
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
4-5 tane yeşil soğan
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
1 adet limonun suyu

Yapılışı:
Maş fasulyeleri en az 4-5 saat önceden ıslatılır, suyu  dökülür ve tencereye üzerini geçecek kadar su  konularak 10-15 dk haşlanır. 
(Çabuk haşlanan bir fasulye olduğundan düdüklü tencerede pişiriyorsanız dikkatli olun, çabuk pişen bir fasulye) 
Haşlanan maş  fasulyeleri süzülür ve soğuması beklenir. 
Maydanoz, dereotu ve yeşil soğan ufak ufak doğranır, nar ayıklanır. 
Yeşillikler, ceviz, maş fasulyesi karıştırılır, en son zeytinyağı ve limon eklenip servis edilir.
İsteğe bağlı olarak yeşil nane, msısır da ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder