7 Haziran 2016 Salı
Elmalı Turta
Malzemeler;
250 gr oda ısısnda tereyağı veya tereyağı tadında olan margarin
2 adet yumurta
8-10 çorba kaşığı pudra şekeri(yoksa tozşeker de konabilir)
1 paket kabartma tozu
Hamur ele yapışmayana kadar un.
1 paket şekerli vanilin
Elma Harcı için;4 adet rendelenmiş ve suyu süzülmüş elma,
8 çorba kaşığı toz şeker,
2 çay kaşığı tarçın,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.
1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
üstüne serpmek için pudra şekeri.
Hazırlanışı;
Tereyağı, şeker, yumurta iyice karıştırılır
Kabartma tozu ve un yavaş yavaş ekleyerek yoğurulur.
Ele yapışmamaya başladığı anda un eklemek bırakılır.
Yuvarlak kalıba veya ısıya dayanıklı bir kap margarinle yağlanır veya yağlı kağıt ile kaplanır
Hamurun üçte ikisini, kalıba eşit seviyede yayılır.
Geriye kalan üçte bir hamuru streçleyerek buzluğa konur ve 10 dakika kadar bekletilir.
Elmayı, şeker ve tarçın ile, elma suyunu çeken kadar pişirilir, en son ceviz eklenir.
Elmalı harcı, kalıba yayılan hamurun üstüne yayarak konur
Buzlukta bekleyen hamur çıkarılır, rendenin iri kısmı ile elmalı harcın üstüne rendelenir, elmalı harcın kapanmasını sağlanır.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar pişirilir ve soğutulur.
Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder