21 Ocak 2017 Cumartesi

Yoğurtlu Ispanaklı Borani

Yoğurtlu Ispanaklı Borani
borani, yoğurtlu çorba, yağurtlu ıspanaklı çorba
Borani
         Borani yaparken  kullanılan tuzlu yoğurt Hatay Bölgesine has, kıvamlı ve tuzlu bir yoğurttur. Tuzlu yoğurt bulamazsanız süzme yoğurtla da yapabilirsiniz, yalnız lezzeti daha farklı olur, tuzlu yoğurdun çok hafif ekşimsi kekrek bir tadı olur ve boraniye ayrı bir tat verir.

Malzemeler:
Yarım kilo tuzlu yoğurt
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo ıspanak
¾ çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı pirinç
Kuru nane
Pul biber
Tuz

Yapılışı:
Tencerenin içine sıvıyağ ve et konur, kavrulana kadar pişirilir
4 bardak kaynar su ve tuzlu yoğurt kavrulan etin içine konur
Pişen etin üzerine pirinç eklenir ve pirinç tam pişmeden ıspanak konur, pişince ocak kapatılır
Tavada ayçiçeği yağı kızdırılır, nane ve pul biber yağa eklenir, nane-pulbiber karışımı pişen yemeğin üzerine eklenir
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder