Borani yaparken kullanılan tuzlu yoğurt Hatay Bölgesine has, kıvamlı ve tuzlu bir yoğurttur. Tuzlu yoğurt bulamazsanız süzme yoğurtla da yapabilirsiniz, yalnız
lezzeti daha farklı olur, tuzlu yoğurdun çok hafif ekşimsi kekrek bir tadı olur ve boraniye ayrı bir tat verir.
Malzemeler:
Yarım kilo tuzlu yoğurt
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo ıspanak
¾ çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı pirinç
Kuru nane
Pul biber
Tuz
Yapılışı:
Tencerenin içine sıvıyağ ve et konur, kavrulana kadar
pişirilir
4 bardak kaynar su ve tuzlu yoğurt kavrulan etin
içine konur
Pişen etin üzerine pirinç eklenir ve pirinç tam
pişmeden ıspanak konur, pişince ocak kapatılır
Tavada ayçiçeği yağı kızdırılır, nane ve pul biber
yağa eklenir, nane-pulbiber karışımı pişen yemeğin üzerine eklenir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder