21 Ocak 2017 Cumartesi

Yılan Balığı (Döküm Tavada)

Yılan Balığı (Döküm Tavada)     
Yılan Balığı
          
          Yılan balığı çok yağlı bir balık, bol miktarda omega yağ asitleri (EPA, DHA) içeriyor, yağı ağır gelmez diyorsanız bir kere soğuk suyla şoklamanız yeter, ama ağır gelirse soğuk suyla şoklama işlemini birkaç kere tekrarlaya bilirsiniz, yanında istediğiniz sebzeyle veya garnitürle beraber servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
Temizlenmiş derisi soyulmuş yılan balığı
Domates
Roka
Limon
Soğan
1 büyük kase buzlu su yada soğuk su
Tuz
Yapılışı:
Yılan balığı temizlenip soyulduktan sonra 3-4 parmak eninde parçalara bölünür
Döküm tava ısıtılır, balıklar üzerine konur ve her tarafı kızarıncaya kadar pişirilir
Kızaran balıklar alınır, soğuk suya daldırılır, çıkarılır ve tekrar döküm tavaya konup pişirilir
Kızaran balıklar tekrar soğuk suya daldırılır ve döküm tavaya konup pişirilir, üzerine tuz serpilir
Servis tabağına konur, soğan, limon, domates, roka ile beraber servis edilir
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder