Yılan Balığı (Döküm Tavada)
Yılan Balığı |
Yılan balığı çok yağlı bir balık, bol
miktarda omega yağ asitleri (EPA, DHA) içeriyor, yağı ağır gelmez diyorsanız
bir kere soğuk suyla şoklamanız yeter, ama ağır gelirse soğuk suyla şoklama
işlemini birkaç kere tekrarlaya bilirsiniz, yanında istediğiniz sebzeyle veya
garnitürle beraber servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
Temizlenmiş derisi soyulmuş yılan balığı
Domates
Roka
Limon
Soğan
1 büyük kase buzlu su yada soğuk su
Tuz
Yapılışı:
Yılan
balığı temizlenip soyulduktan sonra 3-4 parmak eninde parçalara bölünür
Döküm tava ısıtılır, balıklar üzerine konur ve her tarafı kızarıncaya kadar
pişirilir
Kızaran balıklar alınır, soğuk suya daldırılır, çıkarılır ve tekrar döküm
tavaya konup pişirilir
Kızaran balıklar tekrar soğuk suya daldırılır ve döküm tavaya konup
pişirilir, üzerine tuz serpilir
Servis tabağına konur, soğan, limon, domates, roka ile beraber servis
edilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder