Bonbon şekerler olur; sütlü ve kahveli, şekerin karamelize olmuş tadı gelir ağıza... işte o tadın süt ile buluşmuş ve yumuşak şekli, uzun süre dayanan ve kaşık kaşık yenecek "tatlı krizi tatlısı"... Pelinimin yaptığı gibi küçük kibar pancake lerle yapamasamda sade kıtır kurabiyelerle de fena olmuyor, hele kaşıklamak harika oluyor, tencerenin dibi ve tencerenin süt reçeli ile kesiştiği bölümdeki lezzet de anlatılmaz, yaşanır...
Malzemeler2 kilo süt
1,5 bardak toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçeli |
Süt tencereye konur ve kısık ateşte kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir ve karıştırılır.
Şeker eridikten sonra karıştıra karıştıra karbonat ilave edilir, taşmaması için yavaşça karıştırmaya devam edilir.
Üzerinde oluşan köpükler alınır, sütün rengi değişmeye başlayınca ve üzeri göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Soğudukça kıvamlaşır.
Pastada, kahvaltıda, atıştırmalıklarda kullanabileceğiniz süt reçeli hazır,
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder