18 Mart 2017 Cumartesi

Midye Tatlısı

Midye Tatlısı
şerbetli tatlı, midye tatlısı, istiridye tatlısı, şerbetli tatlı, şekilli tatlı, yufkalı tatlı
Midye Tatlısı

      Midye tatlısı  hem şerbetli tatlı sevenler için hem de şeklinin güzelliğiyle hoş bir tatlı. Şerbet döktükten birkaç saat sonra diyorum ama döktükten birkaç dakika sonra da tadı gayet güzel oluyor.

Hamur için
1 çay bardağı süt1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı buğday nişastası1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tuzYaklaşık 3-4 bardak un

İç Malzemesi:Ceviz


Şerbeti:3 su bardağı şeker2.5 su bardağı suÇeyrek limon suyuBir fiske tuz


Hamuru açmak içinBuğday nişastasıÜzeri için 100-150 g eritilmiş tereyağı


Yapılışı:Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırılır.Un, nişasta, kabartma tozu eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur.Hamur 10-12 parçaya bölünürYarım saat kadar hamur dinlendirilirNişasta serpilerek bezeler tabak büyüklüğünde açılır ve üst üste yoyarken yine nişasta serpilir. 

Midye Tatlısı
Hepsi üstüsteyken oklava veya merdaneyle açmaya devam edilir.
Uç kısmından başlayarak silindir şeklinde yuvarlanır.
Rulo birer parmak eninde dilimlere kesilir
Her bir parça avuç içi büyüklüğünde açılır. 
İçlerine ceviz konur ve börek gibi kapatılır ama ağız kısmını kapatmaya gerek yok.
Tepsiye dizilir ve  üzerineeritilmiş tereyağı sürülür
200 dereceönceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir
Şurup hazırlanır. Şurup sıcakken soğuyan tatlının üzerine  dökülür..

midye tatlısı

Birkaç saat dinlendilten sonra servis edilir.Afiyet olsun

2 yorum:

  1. o şekli kendisi mi alıyor üstleri çok güzel görünüyor ??

    YanıtlaSil
  2. Hamurlar ust uste konup açıldığında sonrada kesilip icine ceviz konup katlandiginda bu şekli alıyor

    YanıtlaSil