Kereviz
Kızartması
Kerevizle arası olmayan biri olarak portakallı zeytinyağlı
kereviz ve kereviz kızartmasını seviyorum. Kereviz kızartmasını sıcak yediğiniz
zaman tadının güzelliğini hissedersiniz, soğuduğu zaman o tadı alamıyorum,
tarator sos yapamadığınız zaman sarımsaklı yoğurt da güzel yakışıyor.
Kereviz Kızartması |
Malzemeler
1 kereviz
1 kereviz
1 yumurta
Yarım
limonun suyu
Yarım su
bardağı galeta unu(galeta yoksa beyaz un da olur)
Tuz
Karabiber
Kızartmak
için sıvı yağ
Tarator sos için;
2 kaşık mayonez,
2 kasık yoğurt
1 dilim kuru ekmek
2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
İsteğe bağlı 1 diş sarımsak ve pul biber,
Kerevizin kabuğunu soyulur ve yuvarlak şekilde
dilimlenir.
Kaynayan suya limon sıkılır,6-7 dakika haşlandıktan
sonra kağıt havlu üzerine alınır.
Kasede yumurta çırpılır. Kereviz dilimleri önce
yumurtaya sonra galeta unu, tuz, karabiber karışımına bulanıp kızgın yağda
kızartılır.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürülür,
Tarator sos için önce kuru ekmek rondoda iyice
parçalanır, tüm malzemeyle karıştırılır. Yoğurt ve mayonez oranını zevkinize
göre ayarlayabilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder