13 Temmuz 2016 Çarşamba

Kereviz Kızartması

Kereviz Kızartması
      Kerevizle arası olmayan biri olarak portakallı zeytinyağlı kereviz ve kereviz kızartmasını seviyorum. Kereviz kızartmasını sıcak yediğiniz zaman tadının güzelliğini hissedersiniz, soğuduğu zaman o tadı alamıyorum, tarator sos yapamadığınız zaman sarımsaklı yoğurt da güzel yakışıyor.

kereviz yemekleri, sıcak mezeler, sağlıklı yemekler, kereviz topları
Kereviz Kızartması


Malzemeler
1 kereviz
1 yumurta
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı galeta unu(galeta yoksa beyaz un da olur)
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

Tarator sos için;
2 kaşık mayonez,
2 kasık yoğurt
1 dilim kuru ekmek
2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
İsteğe bağlı 1 diş sarımsak ve pul biber,

Kerevizin kabuğunu soyulur ve yuvarlak şekilde dilimlenir.
Kaynayan suya limon sıkılır,6-7 dakika haşlandıktan sonra kağıt havlu üzerine alınır.
Kasede yumurta çırpılır. Kereviz dilimleri önce yumurtaya sonra galeta unu, tuz, karabiber karışımına bulanıp kızgın yağda kızartılır.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürülür,

Tarator sos için önce kuru ekmek rondoda iyice parçalanır, tüm malzemeyle karıştırılır. Yoğurt ve mayonez oranını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder