3 Eylül 2015 Perşembe

Karnıyarık

Karnıyarık
ali nazik, patlıcan yemekleri, patlıcan doldurma, karnıyarık pilav cacık
Karnıyarık
   
Yazın patlıcanları kızartıp iç harcıyla hazırladıktan ve soğuduktan sonra derin dondurucuya koyuyorum ve istediğim zaman karnıyarıkları tepsiye yerleştirip sosunu döküp fırında pişiriyorum, acil durumlar için güzel bir yemek karnıyarık...
    İsteğe bağlı olarak her karnıyarığın üzerine fırına vermeden önce yarım çay kaşığı tereyağı koyabilirsiniz,
Karnıyarığın yanına pilav ve buzlu-naneli cacık harika olur.
 Malzemeler:
Yarım kilo orta yağlı kıyma
7-8 tane orta boy patlıcan
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 diş sarımsak
3-4 adet yeşil biber yada 7-8 tane süs biberi
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Patlıcanları kızartmak için bir çay bardağı kadar ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar boylamasına dört tarafından çizgili şekilde soyulur,dört tarafının göbek kısmı boylamasına bıçakla yarılır(uç kısımları kesilmeden), tuzlu suda acısı gidene kadar en az 10-15 dakika bekletilir.
Patlıcanlar tuzlu sudan çıkarılır, iyice kurulanır, bir tavaya az ay çiçek yağı konur, yağ kızdıktan sonra patlıcanlar her tarafı kızaracak şekilde kızartılır.
ali nazik, patlıcan yemekleri, patlıcan doldurma, karnıyarık pilav cacık
Karnıyarık

Tencerede tereyağı ve soğan kavrulur, et konur, etin rengi değişene kadar pişirilir, üzerine bir adet domates doğranır, tuz karabiber ilave edilir, ocak kapatıldıktan sonra doğranmış maydanoz ilave edilir, karıştırılır.
ali nazik, patlıcan yemekleri, patlıcan doldurma, karnıyarık pilav cacık
Karnıyarık

Tepsiye alınan patlıcanların yarık olan bir  kısma hazırlanan iç malzemesinden konur.
Bir kasede salça ve bir su bardağı su karıştırılır, içine ezilmiş sarımsak ve biraz karabiber eklenir, patlıcanların üzerine dökülür
ali nazik, patlıcan yemekleri, patlıcan doldurma, karnıyarık pilav cacık
Karnıyarık

Patlıcanların üzerine yarım yeşil biber konur, fırına verilir
20-30 dakika pişmesi yeterlidir, 
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder