4 Ağustos 2015 Salı

Kürt Köftesi

Kürt Köftesi
fellah köftesi, içsiz köfte, bulgur köftesi
Kürt Köftesi

       Kürt köftesini özellikle yakın arkadaşlarımla beraberken yapıp yemeyi çok seviyorum, hep beraber yapıp sıcak sıcak yiyoruz. orjinal tarifte çiğ köftelik et yok ama bu ölçülere 250-300 gram et, bulgur ocaktan indikten ve soğuduktan sonra konup yoğurulunca daha da güzel oluyor, iki türlü de yapabilirsiniz. Bu yemeğin en fazla tat vereni de bence bol soğan sosu, afiyet olsun... 
Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 tane soğan
1 yemek kaşığı reyhan
Pul biber, tuz
2 yemek kaşığı un
½ kilo yoğurt
6-7 diş sarımsak
Sosu için:
3 baş soğan
1 diş sarımsak
Biraz kavurma veya 250 gram kıyma
Salça
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:
Tencereye soğan rendelenir, bulgur, pul biber, reyhan, tuz eklenir, 2 bardak su ilave edilir, kaynamaya başladığı an ocak söndürülür, soğumaya bırakılır
Soğuduktan sonra bulgur harcı yoğurma kabına alınır, 2 kaşık un eklenip yoğrulur,
Ufak parçalar alınarak köfte yapılır
Tencerede su kaynatılır, kaynayan suya tuz katılır, köfteler kaynayan suya atılır, pişip pişmediği kontrol edilir, pişen köfteler çıkarılır
Sarımsaklar soyulur, tuzla havanda ezilir, yoğurtla karıştırılır
Sos için; 3 baş soğan soyulur, ortadan ikiye bölünerek piyaz şeklinde doğranır
Sıvı yağ bir tavaya konur, kızgınlaşınca soğan eklenir, kıyma ya da kavurma konur, salça, karabiber, pul biber ve ezilmiş bir diş sarımsak konur, pişirilir
köfteler servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt konur, üstüne de salçalı sostan konur, servis edilir.
 Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder