5 Haziran 2015 Cuma

Yoğurtlu Nohut Yahnisi

Yoğurtlu Nohut Yahnisi
Yoğurtlu Nohut Yahnisi

Malzemeler:
250 gram kuzu kuşbaşı
3 kaşık tereyağı
2 bardak nohut
1 baş soğan
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz nane
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3 su bardağı su
Yeterince tuz

Yapılışı:
Nohut bir gece önceden ıslatılır, tuz eklenerek haşlanır
Soğan tencereye doğranır, et ve tereyağı konur ve et suyunu çekene kadar pişirilir
3 bardak su eklenir, et iyice pişirilir,suyun içine haşlanmış nohut eklenir
Yoğurdun içine nişasta eklenir, karıştırılır, karıştıra karıştıra kaynayan etli nohudun üzerine eklenir, eğer suyu az ise biraz daha su eklenir
Kaynamaya başlayınca nane serpilip ocak kapatılır, 10 dakika kadar bekletilir, sıcak servis edilir
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder